Že nekaj let imamo v Sloveniji zakon, v katerem je navedeno, da je kaznivo, če odvajate odpadno vodo v okolje, brez, da bi bila pred tem očiščena. Zato poskusimo nujno biti priklopljeni na javno kanalizacijo ali pa si zagotoviti biološke čistilne naprave. Biološke čistilne naprave vodo najprej očistijo in jo šele nato spustijo v okolje in ob enem nam ni potrebno plačevati javne kanalizacije. Čeprav je ta naprava zelo draga se po nekaj letih povrnejo vsi stroški, saj nam pomaga pri varčevanju, cistilnanaprava.com/bioloska-cistilna-naprava/.

biološke čistilne naprave

Svoje biološke čistilne naprave si lahko zagotovite pri podjetju cementni izdelki Gorec, ob enem pa ponujajo tudi vse ostale storitve za vgradnji in servisiranje. Na to morate biti zelo pozorni, da ponudnik ponuja servisiranje, saj lahko, da so njihove biološke čistilne naprave drugačne od ostalih in jih lahko le oni servisirajo. Take naprave se kupuje le enkrat v življenju, zato bodite pri tem pozorni, saj niso tako poceni. Če vas zanima še kaj jih kontaktirajte ali pa se oglasite pri njih fizično. Rade volje vam bodo pomagali, saj poslušajo svoje stranke in jim izpolnijo vse želje.

Paziti morate, da v vaše biološke čistilne naprave ne mečete stvari, katere bi bile lahko vzrok, da te nehajo delati. V njih ne smejo priti ostanki hrane, lasje, tekstil, higienski pripomočki (vložki, tamponi…), deževnica, živilska gnojnica, olja, soli, vroča voda, barve, lepila, strupi, gnojila in tako naprej. Če želite, da deluje tako kot mora se izogibajte vseh teh stvari. Glede na velikost biološke čistilne naprave vam bodo pomagali svetovati strokovnjaki, ko si bodo ogledali lokacijo in vse dejavnike. Gleda se tudi glede na to kako veliko je vaše gospodinjstvo in kolikšna količina onesnažene vode se pridela na dan. Sama čistilna naprava ima tudi funkcijo zaznavanja napak in funkcijo dopustniškega režima, kateri zmanjša njeno delovanje, ko vas ni doma, da nebi ta delala brez pomena.