Dodatno pokojninsko zavarovanje je v Sloveniji prostovoljno, vendar zelo pomembno, ker vam omogoča bolj varno ter dostojno pokojnino za starost. Zato je dodatno pokojninsko zavarovanje na nek način obvezno za vse, če hočete biti finančno neodvisni in dobro preskrbljeni v poznih letih. Gre za določene mesečne zneske, ki jih vlagate daljše obdobje in jih potem lahko kot rento prejemate čez na primer 15, 20 ali več let.

dodatno pokojninsko zavarovanje

Če  vplačujete dodatno pokojninsko zavarovanje v sklad, se vam splača vplačevati večje zneske na daljše obdobje, ker boste potem tudi rento dobivali višjo. Tako boste namesto 400 ali 600 evrov dobivali pokojnino v višini 1000 ali več evrov. Kako je to mogoče?

Dodatno pokojninsko zavarovanje deluje tako, da vplačujete v sklade, ki se plemenitijo. To pomeni, da upravljalci skladov vaš denar, ki ga vplačujete, vsa ta leta investirajo v različne delnice, podjetja in projekte, morda tudi zlato in tako pridobivajo na višjih donosih. Ker to delajo z vašim denarjem in z denarjem vseh ostalih, ki vplačujejo v sklad, so ti zneski potencialno višji, kot če bi vi sami to počeli. Ker to delajo profesionalci, ki se na to spoznajo, bodo vaši donosi čez leta visoki in iz tega boste dobivali izplačila.

Ko se odločate za dodatno pokojninsko zavarovanje, dobro preglejte vse ponudbe in vse drobne tiske, da se boste dobro odločili, ker niso vse ponudbe res ugodne in prave za vas. Zato smo vam zgoraj predlagali povezavo, da vam olajšamo iskanje in odločitev, katera zavarovalnica bi bila dobra za vas, da si starost olepšate z dovolj sredstvi za dostojno ter lepo življenje, ne da bi vam bilo treba vsak mesec paziti na to, koliko zapravite denarja.

Zavarovalni agent vam bo predlagal tisti produkt, ki je primeren za vas glede na vašo starost in pa tudi vaše želje in pričakovanja. Nekateri so bolj tvegani kot drugi. Tisti, ki so bolj tvegani, imajo višje donose, kot tisti, ki so bolj predvidljivi.