Ekonomska fakulteta je ena najbolj uglednih šol pri nas, saj dobre ekonomiste resnično potrebujejo v vsakem podjetju. Najboljša ekonomska fakulteta je Katoliški inštitut, kjer predavajo profesorji iz prakse, ki so dejansko praktični ekonomisti in vodijo velika podjetja ter multinacionalke, zato vedo, kako ekonomija deluje. Dober ekonomist je zelo iskana oseba, ker je od njega in računovodje odvisno, kako bo podjetje poslovalo. Vse ostalo je dejansko podpora temu, tudi produkt ali storitev. Ni pomembno, kaj podjetje prodaja, pomembna sta pravilen pristop in pa racionalna ekonomija.

ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta vam bo dala odlično osnovo, tako teoretsko, kot praktično za to, kaj ekonomija je in kako se vodi podjetje. Vendar ne smete misliti, da boste kar takoj postali vodilni ekonomist, ko boste zapustili šolo. To terja veliko kilometrine. Začnete lahko že med samim študijem v izbranem podjetju na praksi, kjer lahko dobite tudi štipendijo. Pri tem vam bo ekonomska fakulteta pomagala.

Ekonomisti so običajno na začetku pomočniki in spoznavajo delovanje podjetja. Počasi napredujejo po lestvici, če pokažejo interes in sposobnosti. Če vas to veseli, se odločite za študij ekonomije, ki vam bo dal dovolj podlage, da boste lahko zaplavali v podjetniških vodah. Morda se vidite tudi drugje, na borzi, v banki ali v državni upravi. Povsod so ekonomisti dobrodošli. Tudi, če boste imeli lastno podjetje, ga morate znati voditi.

Kakovostna ekonomska fakulteta se pri zaposlitvi ceni in marsikatero podjetje gleda na to, kje ste diplomirali ali magistrirali in morda tudi doktorirali. Če vas zanima, kako poteka študij in kateri so študijski predmeti, si to glejte na spletnih straneh same fakultete ali pa tudi v javnem razpisu, ki ga objavi država. Tako boste tudi preverili, ali je študij verificiran in priznan pri nas ter v tujini. Nekatere fakultete nudijo tudi kombinacijo študija in se študentje lahko vpišejo na izmenjavo v tujino, kjer se izpopolnijo v tujem naučijo jeziku ter v ekonomiji sami.