Jogurtovo pecivo je z lahkoto narediti iz samo nekaj sestavin in ga lahko naredi prav vsak. Za jogurtovo pecivo boste potrebovali 2 jogurta navadna, 1 lonček olja, 1 lonček sladkorja, 4 jajca, potrebujete še 3 jogurtove lončke ostre moke in pol žličke pecilnega praška. Jogurtovo pecivo je hitro narejeno in če vas nenadoma obiščejo gostje, ki se niso napovedali vi pa doma nimate ničesar, ga lahko hitro pripravite in postrežete.

Jogurtovo pecivo pripravimo tako, da ogrejemo še prej preden začnemo mešati sestavine pečico na 180 stopinj, pekač pa namažemo po dnu z maščobo to kateri potresemo moko ali drobtine. Nato potrebujemo posodo za mešanje in metlico ali kuhalnico, metlica je seveda boljša za ta primer.

Jogurtovo pecivo naredimo tako, da damo v posodo jogurt, sladkor in jajca ter to vse dobro premešate z metlico. Nato, ko ste dobro premešali pa dodaste še olje in seveda, še enkrat dobro vse zmešate in dodate še moko ter pecilni prašek ter ponovite mešanje. Nastala bo gosta masa, ki jo damo v pekač. Maso se da takoj v pečico, ki se je že ogrela na 180 stopinj.

Jogurtovo pecivo e peče dobre pol ure in preverite, če se je masa spekla tako, da v sredino zabodete zobotrebec in če je čist, o ste ga izvlekli, je masa pečena. Takoj ga stresemo iz pekača na rešetko, da se ohladi. Tako je osnovno jogurtovo pecivo narejeno. Če pa bi želeli, da je sadno, pa naredite naslednje.

Takrat, ko nalijete maso v pekač, dodate še sadje po vašem okusu oziroma ponavadi uporabimo sezonsko sadje ali zamrknjeno. Če boste uporabili zmrznjeno sadje je kar težko in mokro zato se lahko potopi na dno, kar ni v redu, zato ga posujte z moko, da se voda iz njega iztisne.

Če boste delali jogurtovo pecivo s suhim sadjem, potem sadje prej narežite na kocke. Lahko ga naredite tudi z borovnicami ali jabolki. Jabolka lahko olupite ali ne, jih narežete na kocke ali krhlje, ki jih položimo na testo. Količina jabolk pa bo odvisna od tega, koliko jih želite imeti in kako ste navdušeni nad njimi. Jabolka lahko potresete še s cimetom ali pa z ingverjem, kar je super pozimi, ker ingver greje telo.

Jogurtovo pecivo je izjemno hitro narejeno, zato ga lahko naredite še med tem, ko klepetate z gosti ali jim kuhate kavo, na hitro zamešate maso in daste peči, preden kavo spijejo in kakšno rečete. Bo pecivo že narejeno. Ker je izjemno okusno toplo, ga lahko seveda takoj postrežete. V zimskih hladnih časih ga bodo gosteje zagotovo zelo veseli, ker jih bo ogrelo.

Kakšno sadje pa lahko če uporabite? Seveda lahko malo eksperimentirate in uporabite tudi banane, vloženo sadje kot o marelice in jagode, tudi ananas bi znal biti zelo zanimiv za vaš okus. Preizkusite in videli boste, kaj vam je najbolj všeč in kaj imate tisti čas na razpolago. Lahko seveda naredite smo osnovno jogurtovo pecivo brez sadja, če ga nimate pri roki ali pa uporabite kakšne oreščke, kot so mandlji in indijski oreščki ali lešniki. Veliko je možnosti.