V Sloveniji je vse več mladih podjetnikov, ki se trudijo ustvariti svojo pot. Pomembno je za naše gospodarstvo, da čim več takšnih ljudi uspe, saj podjetništvo daje neko dodano vrednost našemu gospodarstvu, kar pomeni, da je to nekaj, kar vsem v naši državi omogoča boljše in lepše življenje. Vsak mladi podjetnik, ki se loti svoje podjetniške poti, bi potreboval kakšnega mentorja za mentorstvo. To pa zato, ker je mentor oseba, ki je zelo izkušena na področju podjetništva in lahko mladim pomaga, da poiščejo tisto, kar jim bo prinašalo nek dobiček, seveda pa tudi veselje in zadovoljstvo. Veselje in zadovoljstvo sta zelo pomembna, da lahko nekdo uspe v poslu in mentorstvo vam lahko pomaga pri iskanju le tega.

mentorstvo

Mentorstvo je dobrodošlo tudi za to, ker ga običajno opravlja nekoliko starejša oseba, ki ima veliko več izkušenj, kar mu omogoča drugačen pogled na celotno situacijo in to je pogosto lahko v podjetništvu zelo uporabno, saj lahko tako predvidimo nekaj nevarnosti in to nam lahko omogoči, da poslujemo z manjšim tveganjem. Tveganje je v podjetništvu seveda vedno prisotno. Proti temu ne moremo nič, lahko pa poskrbimo, da ga čim bolj minimiziramo, kar nam lahko omogoči, da se nam poti bolj odprejo in da imamo več možnosti za uspeh. 

Mentor je tudi oseba, ki lahko poskrbi za to, da se naučimo vsega potrebnega v sami operativi vodenja nekega podjetja. To pomeni, da lahko mentorstvo zelo poučno in tega si marsikateri mladi podjetnik tudi dejansko želi. Vsak mladi podjetnik, bi si moral poiskati mentorstvo, ki mu lahko pomaga, da se bolje in hitreje postavi na noge. V kolikor mu to uspe v kratkem času, bo toliko več priložnosti, za nadaljnje izboljševanje, učenje in podobno. Vsekakor je torej mentorstvo dobrodošlo in nikar se ga ne izogibajte v kolikor imate priložnost le to dobiti. Pomembno je seveda kakšen je mentor, toda zagotovimo vam, da je na trgu kar nekaj ljudi, ki so lahko odlični mentorji.