Mini stretch folija je izredno raztegljiv plastičen film, ki ponuja veliko praktičnih možnosti uporabe. Kaj dejansko je stretch folija – mini NAKUP, ki predstavlja odlično rešitev pri transportu palet. Raztegljivo folijo se namreč ovije okoli izdelkov, ki se jih na tak način pritrdi drug na drugea in na samo paleto. Tako ostanejo na svojem mestu, hkrati pa so učinkovito zaščiteni pred morebitnimi udarci, zunanjimi vplivi in nedovoljenimi posegi.

mini stretch folija

Izdeluje se jo iz linearnega polietilena nizke gostote (LLDPE), v postopku ekstrudiranja. Gre za folijo tisočerih imen, saj se za njo uporablja izraze, kot so ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč in embalažna folija. Zaradi svoje visoke odpornosti na poškodbe se jo uporablja predvsem pri prevozu med proizvodnimi fazami, po skladišču in pri transportu iz kraja v kraj.

Najboljša mini stretch folija za vas

Mini stretch folija ni zgolj ene vrste, ampak se v različnih postopkih lahko pridobi najrezličnejše izpeljanke. V osnovi ločimo standardno, tehnično in prestretch folijo. Z dodajanjem različnih primesi med postopkom pa lahko nastanejo UV obstojna, prezračevana, antistatična raztegljiva folija, prosojno barvna ali neprosojno barvna (opaque) folija.

Poleg same vrste, pa lahko zbirate tudi med folijami različnih širin in debelin. Katero boste izbrali, pa je seveda odvisno od namena aplikacije. Barvna folija je idealna izbira za palete, ki jih je v skladišču potrebno razlikovati od drugih palet. Medtem ko bo močnejša in odpornejša folija odlično zaščitila izdelke za daljši transport.

Je pa mini stretch folija tudi odličen način, da jasno opredelite in zmanjšate stroške, ki sicer nastajajo zaradi slabega nadzora pri ovijanju palet v skladišču. Zato je zelo pomembno katero folijo izberete za posamezno aplikacijo. Še posebej previdni morate biti pri ovijanju palet, saj tu prihaja do največjih izgub. Pred nakupom zato natančno opredelite vaše potrebe po pakiranju in se posvetujte s strokovnjakom. Pri podjetju KAMM TRADE vam bodo z veseljem svetovali in poskrbeli, da bo vaša odločitev pravilna.