Podjetje Smrekovit že kar nekaj let proizvaja smrekovo mazilo – Smrekovit klasik. To so Smrekovit izdelki z najdaljšo tradicijo, namreč mazilo je začel izdelovati Ivo Konc to že okoli leta 1990. Izdelal ga je v upanju, da bi pozdravil lastne bolečine v svoji hrbtenici, tako da je bilo to smrekovo mazilo prvi smrekov izdelek na trgu v Evropi. To mazilo in tudi ostali Smrekovit izdelki so izdelani iz 100% naravnih sestavin, kar velika količina teh pa je iz ekološke pridelave in to kar ogromnih 75%.

smrekovo mazilo

 

Smrekovo mazilo ima glavno sestavino smrekovo smolo, ta pa ima ravno tako kot preostale smole dreves iglavcem mnoge različne pozitivne učinke. Vsekakor so učinki smol iglavcem danes znani po celem svetu in še vedno so nad izdelki, ki to vsebujejo ljudje vedno znova presenečeni, to pa nam njihove stranke potrjujejo že od leta 1990, torej ko je ta izdelek komaj nastal. Če si želite izvedeti vse podrobne informacije o njihovih strankah in njihovih izkušnjah, potem se odpravite na spletno stran Smrekovit.si, tu oni redno dodajajo izjave svojih strank, na samo objavo pa jih čaka še cel facikel, saj sevede ne morejo objaviti vseh naenkrat. Torej na tej spletni strani lahko najdete vse podrobnosti od izkušenj strank do dejanskih sestavin v njihovih produktih.

Smrekovo mazilo torej neguje našo kožo, to opravlja površinsko in tudi globinsko. Krepi tudi njen obrambni mehanizem po spodbuja njeno delovanje in pa tudi njeno prekrvavitev. Vse kar morate narediti, je smrekovo mazilo na svojo kožo večkrat dnevno nanesti v precej tankem sloju, seveda pa to samo na zaželjeni del telesa, torej tam kjer čutite bolečine. To mazilo je izdelano na osnovi maščobe, tako da se lahko ta uporablja tudi za masažo, s to kombinacijo bo pa učinek sploh izjemen. Poleg masaže pa za močnejši učinek predlagajo, da uporabite smrekovite obloge, s to lahko uporabite smrekovo kremo, da bo ta učinek zares odličen.