Razvlažilec zraka je naprava za upravljanje količine vlage v prostoru. Vemo, da je previsoka vsebnost vlage, ki je prisotna v prostoru škodljiva za zdravje ter ima negativen vpliv na prostor. Razvlažilec  postavimo v prostor z največjim odstotkom vlage kot je na primer kopalnica. Vlaga se še posebno povečuje v poletnem času zaradi vročih dni.

razvlazevalec-zraka

Razvlažilec zraka vam omogoča regulacijo vlage na stopnjah od 20 do 80 odstotkov. Vlago je priporočljivo razvlaževati med petimi in dvaintridesetimi stopinjami celzija. Razvlažilec zraka lahko uporabljamo tudi pozimi, ko pride do kondenzacije oken zaradi prenizkih temperatur v objektu ali v objektih z nizko energijo.

Kondens lahko na oknih znižamo z izoliranjem zunanjih sten in nizko prevodnimi toplotnimi stekli za okna. Odstranjevalec vlage ali razvlažilec zraka nam omogoča, da se znebimo plesni še preden bi lahko nastala. V našem domu je za prijetno in udobno bivanje potrebujemo odlično kakovost zraka, ki je ena najpomembnejših lastnosti.  Slab zrak lahko negativno vpliva na naše počutje in storilnost saj vsebuje nizko prisotnost kisika in nam lahko tudi škoduje z obolenjem dihal. Zato si v primeru težav s povišano količine vlage naročite razvlažilec zraka, da bo vaše domovanje zdravo in prijetno saj bo zato poskrbel razvlaževalec.

Zaradi vsakdanje uporabe tuš kabine in različnih kadi je v kopalnicah vlažnost nekoliko povišana. Poznamo dve vrsti vlagi, prva je notranja in je čisto običajna saj jo ljudje proizvajamo sami z dihanjem, bivanjem, z znojenjem in izvajanje drugih aktivnosti. Duga oblika vlaga pa je zunanja vlaga, ki je lahko posledice nezadostne izsušenosti gradbenih materialov objekta, v redkih primerih pa je vlaga posledica poškodb konstrukcije katero proizvedejo izvajalci. Naravni razvlažilec zraka je lahko redno prezračevanje prostorov vendar v nekaterih primerih to preprosto ni dovolj ,da bi preprečili škodljive učinke, ki jih vlaga povzroča. Zaradi varčevanja energije v današnjih časih so objekti tudi bolj produšno zaprti kar privede do večjega proizvajanja vlage.