Izbira smuči je med najpomembnejšimi odločitvami, ki jih moramo sprejeti pri pripravi na smučanje. Nenazadnje nam prav smuči sploh omogočajo opravljanje spustov po zasneženih pobočjih, pravzaprav gre za edini kos opreme, ki je res nepogrešljiv. Smiselno je torej veliko pozornosti nameniti izbiri pravih smuči, s katerimi bomo zadovoljni skozi dolga leta uporabe. Najti moramo kakovostne smuči, ki bodo povsem odgovarjale našim potrebam. Najbolje bo, da se zanesemo na priznane izdelke uveljavljenih proizvajalcev, s tega vidika pa je vsekakor smiselna izbira blagovne znamke Voelkl.

Smuči Voelkl so ena izmed najboljših možnih izbir za zahtevnejše kupce, pa tudi za začetnike, ki iščejo kakovostno opremo. Gre namreč za proizvajalca z več kot stoletno zgodovino, skozi ves ta čas pa so največji poudarek namenjali prav smučem. Danes Voelkl svojo ponudbo širi tudi na druga specifična področja smučarske opreme, na primer na vezi in smučarske čevlje, pa tudi na opremo za deskanje na snegu, nadalje še na športna oblačila in opremo za druge športe. Ker je glavni poudarek vseeno na smučeh, gre prav v tem segmentu pričakovati najboljšoponudbo.

Smuči Voelkl

Med ponudbo znamke Voelkl bodo smuči zase našli tako rekreativni kot profesionalni smučarji. Največ izbire si lahko obetajo rekreativci, ki se po zasneženih pobočjih redno podijo prav vsako zimo. Zahtevnejši navdušenci nad smučanjem bodo vsekakor zadovoljni s kakovostjo in izjemnimi lastnostmi, ki jih pri spustih po strmih pobočjih ponujajo Voelkl smuči. Izdelki tega priznanega proizvajalca so kot nalašč za tiste smučarje, ki so pri izbiri svoje opreme že nekoliko zahtevnejši in tudi opazijo razlike v smučanju na različnih smučeh. Nazadnje pa gre omeniti še ponudbo otroških smuči, ki je prav tako zelo privlačna. Voelkl izdeluje kakovostne otroške smuči, primerne za nadobudne malčke, ki že v zgodnjih letih kažejo velike ambicije na smučeh. Spet izstopa kakovost teh smuči, omeniti pa gre tudi razmeroma ugodne cene, predvsem v setih smuči z vezmi. Voelkl ponuja odlično razmerje med kakovostjo in ceno, pri otroških smučeh pa je to še posebej izrazito.