Ko sedimo znotraj svojega vozila, se moramo počutiti udobno in prijetno. Temu služi vsak kos dodatne opreme, ki jo imamo v avtu. Ti seveda niso nujni za njegovo delovanje, ampak še vedno vsak služijo svojemu namenu. Pod to spadajo tudi gumijasti tepihi za avto, ki ščitijo notranjost vozila pred vlago, mokroto in različnimi poškodbami tal.

Pri nakupu novega vozila so originalni tepihi na voljo z doplačilom, drugače pa se lahko izbira med različnimi tepihi, ki so v veliko večini na voljo za vsako znamko in model posebej, kar pomeni, da se bodo odlično prilegali notranjosti avtomobila. Tepihi za avto se postavijo pred sedeže, kjer poskrbijo, da se umazanija z naših čevljev ne prenese na naš lep avto. So ključni za enostavno čiščenje tal saj jih je preprosto odstraniti in očistiti. To je veliko lažje kot pa sesanje celotne notranjosti vozila.

tepihi za avto

Tepihi za avto, ki so narejeni iz gume so med vsemi vrstami tepihov še najbolj trpežni in praktični saj ne vpijajo mokrote. Guma omogoča različne dizajne, kar pomeni, da bomo vedno našli en dizajn kateri se bo prilegal v naš avto. Tepihi iz gume so preprosti za odstranitev iz avtomobila saj so na dno pritrjeni s protizdrsnimi čepi. Tepihi za avto so s temi čepi fiksirani, kar zagotavlja, da se pod voznikovimi nogami ne bodo premikali. Ko jih odstranimo iz vozila se jih prvo strese, tako da padejo strani vsi večji kosi umazanije, manjših delcev pa se lahko znebimo s sesalnikom. Za bolj temeljito čiščenje pa lahko seveda uporabimo vodo in čistila.

Tepihi za avto lahko s pravim vzdrževanjem zdržijo zelo dolgo. To velja še posebej za tepihe iz gume saj se ti ne zvijajo ali gubajo. Večina tepihov ima tudi nekoliko dvignjen rob, ki je lahko visok od enega do štirih centimetrov in preprečuje razlivanje tekočine po celem avtu.