Zabava in prosti čas

Canyoning Soča

Canyoning je pustolovski šport, ki ga lahko popeljemo na področje ekstremnega športa. Tudi canyoning ima, tako kot vsak drugi pustolovski šport, svoja tveganja. Če niste pravilno usposobljeni ali ne poznate dovolj dobro okolja kanjona, se lahko tveganja pri canyoningu povečajo. Tako kot pri katerem koli športu, se je tudi pri canyoningu pred izzivom potrebno prepričati, da imate pravilno opremo in spretnosti. Za rezervacijo canyoninga kliknite tukaj: https://www.maya.si/sportni-turizem/canyoning/ .

To potrditev je možno pridobiti s pooblaščenim ponudnikom canyoninga. Ponudniki canyoninga poskrbijo, da vas spremlja izkušen canyoning inštruktor oziroma vodič, prav tako poskrbijo za vso potrebno opremo, da ste na dogodivščini varni in vam je udobno. Priporočeno je, da se canyoninga udeležite z akreditiranim športnim centrom za tovrstne dejavnosti, saj ste tako lahko prepričani, da je vaš inštruktor, canyoning oprema in kanjon sam na najvišjem možnem standardu.

Pretok vode in vodostaj na canyoningu niha in se nenehno spreminja. Včasih se to lahko zgodi zelo hitro in avantura postane tvegana. Vreme je vedno potrebno preveriti vsaj 3 dni pred canyoningom in prav tako na dan, za katerega je planirana tura. Če se obrnete na pooblaščenega ponudnika canyoninga, bo to on storil namesto vas in vam v primeru prevelikega vodostaja turo premaknil na naslednji dan. Ko ima kanjon veliko vode, lahko postane bolj zabaven in predstavlja več izzivov, vendar s preveč vode lahko postane nevaren.

Pred odhodom na canyoning se je torej vedno potrebno posvetovati z lokalnimi vodniki in podjetji za soteskanje. Avanturo je najbolje uživati ​​v skupini. Pomembno v skupini je, da se vsi zavedajo možnih nevarnosti, prevzamejo odgovornost zase in si pomagajo. Če ste na takšni avanturi prvič, je potrebno biti še posebno pozoren in poskrbeti najprej za svojo varnost, nato pomagati drugim, saj ste član ekipe, za ekipo pa je potrebno, da dobro medsebojno sodeluje. Za canyoning ekipo je priporočljivo, da je le-ta majhna, običajno šteje največ kot 10 ljudi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja