Imate vsako zimo velike stroške zaradi ogrevanja? Veste, da ogrevanje v Sloveniji predstavlja zelo velik strošek, ker je treba domove ogrevati več kot 200 dni na leto. Velike stroške predstavljajo manj učinkoviti ogrevalni in energenti sistemi, kot so električni radiatorji, kotli za kurilno olje in plin pa starejše peči na polena in lesene sekance. Z uporabo toplotne črpalke boste lahko stroške zmanjšali tudi do 75%.

Termoshop d.o.o. je podjetje za vas!

ogrevanje Centralno ogrevanje je sistem, kjer se potrebna toplota zbira na enem mestu v stavbi. Če je ogrevano le eno nadstropje ali etaža, se imenuje etažni, če pa ogrevamo z enega mesta več zgradb ali celo naselje pa imamo daljinski ogrevalni sistem. Izbiro ogrevalnega sistema morate vedno prepustiti strokovnjaku oz. projektantu. Strokovnjak oz. projektant bo upošteval vaše želje, klimatske razmere, veljavno zakonodajo, razpoložljive vire energije in konstrukcijske značilnosti stavbe. 

Ogrevala morajo biti nameščena tako, da bo zagotovljeno neovirano kroženje zraka in oddaja toplote. Najpogosteje so zaradi tega razloga nameščena pod oknom, tako hladen zrak, ki pride v prostor skozi okenske rege ogreje in dvigne v prostor. Talno ogrevanje je eno najpogosteje uporabljenih površinskih ogrevanj. Od površinskih ogrevanj poznamo tudi stensko in stropno. Talna ogrevanja so odlična, ker se najbolj približajo idealnemu temperaturnemu profilu. Uporabljamo pa ga le za dobro toplotno izolirane stavbe. 

Daljinsko ogrevanje je poseben sistem, kjer je vse speljano skozi toplarno ali industrijsko kotlovnico ipd. Sama velikost sistema je odvisna od tega kakšna je energetska oskrba mest in naselij. 

Če potrebujete cenejšo možnost ogrevanja, ker vam stroški že sivijo lase, potem priporočam centralno ogrevanje. Če se oglasite na zgornji povezavi boste lahko prebrali o centralnem ogrevanju bolj podrobno, kar vam tudi priporočam.  Pišite jim ali pa jih pokličite glede katerihkoli vprašanj in oni vam bodo svetovali ter vam pomagali.