Pižama je nočna obleka, ki jo marsikdo rad nosi ponoči med spanjem ni pa tudi doma med gledanjem televizije ali počitkom. Kakovostna pižama je lahko tudi moden dodatek in niti ne zgleda kot nočna obleka ampak kot eleganten koso oblačila za prosti čas. Nekatere pižame lahko nosite tudi podnevi in zunaj, kar preverite na tej povezavi https://pizame.si/. Zagotovo se bo našla katera za vas, ki  vas bo navdušila pa še koga iz vaše okolice.

pižama

Pižame se delijo na moške, ženske in na uniseks, kar pomeni, da jih lahko nosita oba spola.  Pižama je lahko zelo udobna in široka, narejena iz naravnih materialov, kot so bombaž, volna, svila in podobno. Ne kupujte pa umetnih pižam iz plastičnih mas, ker te ne dihajo. Ponoči namreč vsako telo spusti nekaj litrov vode iz sebe in izhlapeva, zato bo taka pižama koži škodovala in povzročala gubanje ter vnetja.

Tudi se tako oblačilo precej naelektreni, kar je zelo slabo za telo, ki je že samo po sebi naelektrena baterija. To prepoznate po tem, ko se slečete, kar poka okoli vas in se vam naježijo lasje ter se kažejo iskrice. Vi pa, česarkoli se dotaknete, bo počilo kot da vas je stresla močna elektrika. Dejansko gre za statiko.

Kakovostna pižama iz naravnega materiala tega nikoli ne bo naredila in boste lahko mirno ter spokojno spali. Telo se bo počutilo udobno in se bo lahko sprostilo ter počivalo brez motenj. Izberite tudi primerno barvo zase. Nekateri majo radi enobarvne preproste kose oblačil, drugi bolj pisane in žive barve. Vse to najdete med pižamami.

Dejstvo je, da najbolj pomirjajo vijolična barva, črtna. rjava, temno zelena in bež barve. Tudi modra barva bi lahko spadala v ta rang, pa še siva. Bela ni najboljša za spanje, niti ne živa rumena ali rdeča. Te preveč stimulirajo in so za podnevi. Zato le izberite vzorec in barvo najprej po svojem okusu in po tem po namenu, zakaj boste ta kos oblačila potrebovali.

Če izberete kakovostno blago pa boste dolgo časa zadovoljni, ne da bi se prale barve ali da se zmucka in preveč mečka ta kos oblačila, kar spet ni lepo niti ni prijeno, če se uležete na zgubano blago.