Tenis je danes zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih in popularnih športov na svetu. Ta šport ima zelo dolgo zgodovino in tradicijo. Dva tisočletja so minila od kadar so Rimljani začeli igrati igro podobno današnjemu tenisu. S časom je ta šport napredoval in tako tudi pogoji za igro. Nekoč je bila oprema tako slabe kakovosti, da se je igralcem na vsaki tekmi zaradi premočnih udarcev, potrgala mreža na loparjih. Zato ste za vsako tekmo potrebovali več loparjev. To pomeni, da ste potrebovali tudi večje tenis torbe.

Seveda loparji niso edina stvar, ki jo potrebujete za igro. Poleg teh, potrebujete ustrezne športne copate in še ene rezervne v vsakem primeru, več majic, sadje in energijske čokoladice, nekaj brisač in še veliko drugih stvari. Toliko stvari je nemogoče spraviti v navadno torbo in zato se je pojavila potreba po kakovostnih torbah, v katerih bi lahko spravili vse potrebne stvari za igro. Zato so se začele izdelovati tenis torbe, ki so dovolj velike, da spravimo v njih več loparjev ter vso dodatno opremo. Zaradi tega so tudi torbe specifične oblike, ki ustrezajo obliki loparjev.

tenis torbe

Seveda, poleg ustrezne oblike in dimenzij, tenis torbe morajo biti izdelane iz kakovostnih materialov. To je zelo pomembno zaradi teže, ki jo morajo tenis torbe prenašati. Zato, da ne boste imeli vseh stvari razmetanih po torbi, pri nakupu je treba biti pozoren tudi na število predal, ki jo ta ima. Tako boste točno vedeli kje v torbi imate majice, energijske ploščice oz. sadje, brisače itd.

Glede na to, da so zelo redka igrišča, ki imajo streho, tenis torba mora biti odporna na vse vremenske razmere. Lahko si predstavljate, da v torbi imate vse za preobleči in v sredi tekme začne deževati. Tenis torba bi bila polna vode, vi pa ne bi imeli nič za preobleči. Zato je zelo pomembno, da so tenis torbe odporne na sneg in dež. Torej, če želite imeti vedno suhe stvari v torbi ter vse potrebne pripomočke na točno določenih mestih znotraj torbe, tenis torbe so nezamenljiv del teniške opreme.