Če ste oseba, ki uživa v kolesarjenju, potem veste kako hitro se lahko asfaltirana cesta spremeni v makedam. V primeru, da v tistem trenutku sedite na specialnem kolesu, nadaljevanje po tej poti najverjetneje ne bo udobno. Prav za take prehode med tereni obstajajo treking kolesa, s katerimi se brez težav peljete po vsakem terenu. Izbiro treking koles si lahko ogledate na: https://www.enduro.si/treking-kolesa/.

treking kolesa

V primeru, da se med vožno s kolesom pogosto znajdete na različnih površinah, potem je mogoče čas, da začnete razmišljati o nakupu treking kolesa. Ta kolesa so namenjena za vožnjo po asfaltu ter utrjenih makedamskih ali drugih površinah. V primerjavi s specialkami, ki imajo ozka kolesa, ki so neprimerna za vožnjo po gozdnih poteh ali pa gorskimi kolesi, ki se zaradi svojih širokih gum na cestah ne obnesejo najbolje, se treking kolesa na teh površinah počutijo kot doma. Za razliko od ostalih dveh, so ta kolesa izjemno udobna saj se ponašajo s sprednjim vzmetenjem. Tudi položaj našega telesa je na takem kolesu dosti bolj sproščen in vzravnan, kar sicer naredi vožnjo malo počasnejšo, a toliko bolj prijetnejšo. Treking kolesa lahko pridejo z mnogimi različnimi vrstami zavor, med katerimi so na voljo tudi disk zavore, ki veljajo za najboljše na trgu. Opremimo jih lahko tudi z blatniki, kolesarskim prtljažnikom, lučmi ter mnogimi drugimi dodatki kot so nastavki za pritrditev kolesarske torbe. Vse to, naredi treking kolesa idealna za tiste kolesarje, ki se radi prekolesarijo mnoge kilometre ali pa celo večdnevne ture, saj so s takimi kolesi opremljeni z vsem kar potrebujejo, pa naj bo noč ali dan.

Tako da, če ste eden izmed tistih, ki se radi odpravljajo na daljša potovanja s kolesom, potem si le oglejte treking kolesa. Ta pridejo v vseh možnih konfiguracijah, zato se ne bojte, da ne boste našli tistega za vas.