V današnjem času imamo pri vseh stvareh na kupe izbire in pri talnih oblogah ni nič drugače. Vse imajo svoje prednosti in slabosti, tako da je izbira dostikrat odvisna od prostora. Vsekakor pa velja trditev – vinil za lepša tla – saj je ta zelo odporen in nezahtevan za vzdrževanje.

vinil

Vinil je v modernih domovih zelo popularna in pogosta izbira. Razlogov za to je kar nekaj, kot so relativno nizka cena, enostavno in hitro polaganje, preprosta nega ter seveda odličen estetski videz. Montaža te talne obloge poteka zelo preprosto saj deluje na sistem klika ali pa lepila. Za vinil na klik to pomeni, da so plošče povezane med seboj saj se “kliknejo” ena na drugo. Pri vinilu kjer se pa uporablja lepilo pa je najverjetneje vsem bolj kot ne jasno kako to poteka. Namažeš s lepilom, položiš ploščo in nadaljuješ, zelo preprosto. Seveda pa je pred polaganjem potrebno vedeti vsebnost vlage v estrihu saj mora ta biti suh. Prav tako je zelo pomembno, da so tla čista in ravna, ker se vinil polaga neposredno nanje. To pomeni, da se bo vsaka izboklina v tleh še toliko bolj poznala, ko bo talna obloga položena. Priporočeno je tudi, da se zaprte embalaže vinila v prostor prinese vsaj 48 ur pred polaganjem zato, da se material klimitazira ustrezno prostoru. Vinil ima zelo obstojno zgornjo plast, kar ga naredi izjemno odpornega na umazanijo in obrabo ter prav tako zelo enostavnega za vzdrževanje. Primeren je za vrste prostorov, od restavracij do stanovanj, z veliko prednostjo, da je primeren za talno gretje.

Vinil vam bo vedno dal na voljo zelo pestro izbiro imitacij, od lesa in kamna do keramičnih ploščic in parketa. Torej, če ne želite oziroma ne morete zapraviti na kupe denarja na talno oblogo, vendar si še vedno želite kvaliteto, potem so vinilne talne obloge prave ta vaša tla.