Zamenjava upravnika je kar delikatna zadeva, ker se morajo vsi stanovalci lastniki stanovanj s tem strinjati. Če je sreča, je tako in potem se izbere najboljšega ponudnika za upravljanje stavb, kar si poglejte na tej povezavi https://www.spl.si/. Zamenjava upravnika je nujna tam, jer se sumi, da upravnik ne deluje v dobro stavbe in lastnikov, da denar ni pravilno in racionalno porabne in da se sumi, da so stroški previsoki.

zamenjava upravnika

Ko se lastniki stanovanj zedinijo, se zančne postopek zamenjava upravnika, ki ne traja dolgo in potem vse prevzame novi uporabnik, kompletno vodenje stavbe. Skrbi za ogrevanje, zavarovanje, skupne prostore, varnost, sestanek lastnikov stanovanj, pomaga pri prodaji stanovanj in odpravlja napake. Skrbi tudi za zunanjost stavbe, fasado, izolacijo, streho, dimnike, kotlovnice in zelenice, če so okoli stavbe ter parkirišča, če so last lastnikov.

Ko se izvede zamenjava upravnika je običajno tako, da so lastniki bolj zadovoljni, kajti stroški se običajno zmanjšajo in se izboljšajo tudi storitve za lastnike stanovanj ter stavbo. Slabe upravljalce hitro ljudje zavrnejo in gredo v stečaj, ker niso likvidni sploh, če ne znajo delati z denarjem, ki ga prejmejo od lastnikov.

Upravnik mora biti izjemno dober ekonomist ter mora znati najti najboljše rešitve, najbolj kakovostne in cenovno ugodne za lastnike. Takrat se je zamenjava upravnika za bolj kakovostno vodenje seveda izplačila. Ker se dober glas širi v deveto vas je jasno, kateri upravljalci so v redu in kateri ne. To hitro ugotovite sami, če malo pogooglate in vidite, da so cene stroškov stanovanj na primer v Ljubljani med seboj zelo različne od bloka do bloga. Ko boste ugotavljali, kateri bloki imajo najboljše cene in so lastniki zadovoljni boste tudi ugotovili, da jih vodi isti upravljalec.

Da je en upravljalec v redu drug pa ne priča to, da gre za isto stavbo, enako denarja pa enim uspe, drugim pa ne, saj enostavno ne znajo.